25 april 2024

Westland – Alternatief varend corso gaat niet door

Het alternatief voor het varend corso gaat na gesprekken met de gemeentes niet door. De ideeën kunnen niet veilig volgens de corona-maatregelen worden uitgevoerd. Een ‘georganiseerde’ fietsroute, omdat dit teveel op een evenement lijkt, geeft alsnog publiekstoestroom en mogelijk onveilige verkeerssituaties. Een tentoonstelling van de kinderwedstrijd vervalt daarmee om dezelfde reden en daarmee ook de voornaamste reden voor kinderen om mee te doen.
 
Volgens het bestuur moet het Varend Corso het onlangs aangekondigde alternatieve plan voor 2 t/m 5 juli 2020 terugtrekken. ” Als organisatie hebben we vol enthousiasme gekeken naar een alternatief programma voor zowel onze deelnemers als ons trouwe publiek, juist in deze gekke tijden. Hierbij leek het plaatsen van objecten, gemaakt door de deelnemers een perfect plan. De deelnemers konden hierin hun creativiteit kwijt en door te communiceren waar deze objecten te vinden zijn kon het publiek alle objecten op eigen gelegenheid bezoeken per fiets, een soort Fietsend-Corso. Voor ons als organisatie leek dit plan een perfect corona-proof alternatief, echter zitten er aan dit plan toch verschillende haken en ogen welke we als organisatie hebben onderschat. De belangrijkste hierin is dat het plan te veel gaat lijken op een georganiseerde fietstocht. Een fietstocht van deze schaal heeft wel degelijk te maken met de aanvraag van een evenementenvergunning, en deze wordt, zoals bekend, in ieder geval tot 1 september niet verstrekt door gemeentes.”
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com