18 mei 2024

Den Haag – Nominatie Haagse vrijwilligersprijzen geopend

Van dinsdag 1 september tot en met donderdag 15 oktober is het mogelijk om individuele vrijwilligers, vrijwilligersteams en vrijwilligersorganisaties te nomineren voor de Haagse vrijwilligersprijzen. In samenwerking met PEP Den Haag en ibis City Centre organiseert de gemeente Den Haag jaarlijks de Haagse Vrijwilligersprijzen. Die worden vrijdag 11 december uitgereikt.

Door corona is er in het afgelopen half jaar veel veranderd, ook het vrijwilligerswerk. Er zijn veel nieuwe initiatieven ontstaan en veel nieuwe vrijwilligers hebben zich aangesloten bij bestaande en nieuwe organisaties. Ook vrijwilligers die al wat langer meedraaien hebben op een creatieve manier een nieuwe draai gegeven aan hun werkzaamheden. Denk daarbij aan de wekelijkse bingoavond waar je online aan kan deelnemen. Of de 1,5 meter afstand die je in de keuken tot elkaar moet bewaren. Iedereen heeft op zijn of haar eigen manier een nieuwe invulling gegeven aan vrijwilligerswerk. Of het nu tijdelijk is of voor langere tijd; vrijwilligerswerk heeft in 2020 nieuwe energie gekregen. Het thema van dit jaar is daarom ook: Nieuwe Energie.

Kent u een vrijwilliger die zich inzet voor de stad? Nomineer hem of haar dan via www.denhaagdoet.nl/haagse-vrijwilligersprijzen. Nieuw dit jaar: voor het eerst is het mogelijk om niet één vrijwilliger op te geven, maar ook een vrijwilligersteam. Uit de lijst met vrijwilligers en teams worden drie kanshebbers per categorie genomineerd. Het gaat om de vijf categorieën: Sport, Buurt en omgeving, Zorg en welzijn, Cultuur, Onderwijs en jeugd. Kent u een organisatie die er het beste in slaagt om verrassend vrijwilligerswerk aan te bieden aan haar vrijwilligers? Meld die dan aan. Onder de genomineerde organisaties worden vijf organisaties geselecteerd die kans maken op de eerste prijs van € 3.500 of de tweede prijs van € 1.500. Nominaties doorgeven kan tot en met 15 oktober.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com