21 mei 2024

Cirkelbus Voorschoten bestaat 30 jaar

Wethouder Paul de Bruijn ontving afgelopen donderdag een afvaardiging van de Cirkelbus op het gemeentehuis van Voorschoten.

De bestuursleden vertelden hem uitgebreid over het ontstaan van de Cirkelbus dertig jaar geleden en over hoe het hen is vergaan in coronatijd. Wethouder Paul de Bruijn over de Cirkelbus: “Het is buitengewoon bijzonder dat een organisatie al zo lang succesvol is, 100% op vrijwilligers!”

In 1990 heeft een aantal enthousiaste vrijwilligers de Stichting Ouderenbus Voorschoten opgericht. Zij wilden zorgen voor goed en goedkoop vervoer voor de oudere inwoners van Voorschoten. Inmiddels heeft de Cirkelbus haar toegevoegde waarde ruimschoots bewezen. De cijfers zijn indrukwekkend:

De Cirkelbus heeft vier maanden niet gereden. Vanwege de richtlijnen van het RIVM maar ook vanwege de doelgroep. In de maanden dat de Cirkelbus niet reed, zijn de bussen opgeknapt en is er een nieuwe bus aangeschaft. Eind juli is de Cirkelbus weer voorzichtig gestart met de ritten. Ze houden zich daarbij zoveel mogelijk aan de richtlijnen voor het vervoer in busjes volgens de Rijksoverheid en het RIVM. Dat betekent dat de abonnees in de bus eigen mondkapjes moeten dragen en dat de bus na iedere rit gereinigd wordt. Om voldoende afstand te houden mogen er maximaal twee abonnees per rit mee in de bus.

De Cirkelbus is bestemd voor ouderen (60+) woonachtig in Voorschoten. Een voorwaarde voor ouderen om abonnee van de Cirkelbus te worden is dat men zelfstandig moet kunnen in- en uitstappen. Het is mogelijk een rollator mee te nemen. De bussen zijn niet geschikt voor rolstoelvervoer.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com