18 mei 2024

Intentieovereenkomst ANWB-terrein ondertekend

Op maandag 7 september hebben ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep en gemeente Wassenaar de intentieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van het ANWB-terrein in Wassenaar. Dit betekent dat beide partijen in gezamenlijkheid gaan werken aan het stedenbouwkundige kader voor deze locatie.

Begin 2020 heeft de ANWB aangegeven dat men overweegt het kantoor in Wassenaar geheel te verlaten. Hiermee komt in tegenstelling tot de eerdere plannen van de ANWB de gehele locatie vrij voor herontwikkeling.

De herontwikkeling van het ANWB-terrein biedt kansen voor de woningmarkt in Wassenaar. Wethouder Kees Wassenaar (Wonen): “de herontwikkeling van deze locatie gaat niet alleen over nieuwe woningen. Op dit terrein willen we ook heel zorgvuldig omgaan met de historische waarde van de gebouwen en natuurlijk de omgeving. De combinatie van duurzaam wonen, wonen in het groen in Wassenaar, dichtbij de voorzieningen van Den Haag én de duinen is uniek.”

De gemeente gaat samen met ABB een nieuw stedenbouwkundig kader opstellen en een nieuwe startnotitie. Hierin worden uitgangspunten zoals het aantal woningen en de maximale hoogte van gebouwen opgenomen. Bij de voorbereiding hierop worden omwonenden van de ANWB-locatie door ABB betrokken. Na het definitieve besluit van de ANWB over vertrek of blijven, start nog dit najaar het participatietraject met de buurt.

Naar verwachting zijn het stedenbouwkundig kader en de startnotitie eind 2020 afgerond en worden deze samen met de inbreng van omwonenden voorgelegd aan de gemeenteraad van Wassenaar.

Gert-Jan Brandwijk van ABB: “wij zijn trots dat wij op deze unieke plek direct naast het Landgoed Clingendael in Wassenaar als ABB onze bijdrage mogen leveren. Wij kijken uit naar de samenwerking met de gemeente Wassenaar waarbij wij kunnen werken aan een nieuw programma wat naadloos aan zal

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com