22 juni 2024

Delft – Ruim 7,8 miljoen voor kwaliteitsimpuls Kabeldistrict

Donderdagochtend 10 september maakte minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de eerste woningbouwprojecten bekend die een financiële bijdrage krijgen vanuit de woningbouwimpuls.

Ruim 51.000 woningen, binnen 27 projecten, kunnen nu gebouwd worden door een investering van 290 miljoen euro van het Rijk. Gemeenten en provincies dragen 331 miljoen euro bij als cofinanciering.

Ook de aanvraag van de gemeente Delft voor het project Kabeldistrict in Schieoevers is goedgekeurd. De financiële bijdrage vanuit het ministerie is belangrijk voor de realisatie van sociale woningbouw, studentenhuisvesting en betaalbare bedrijfsruimte in de nieuwe duurzame wijk van Delft. Met onze samenwerkingspartners in de regio maken we nu echt de kwaliteit die we samen voor ogen hebben.

Wethouder Wonen Karin Schrederhof: “We zijn ongelofelijk blij met deze impuls. Hiermee kunnen we het tempo blijven volgen om ervoor te zorgen dat in 2022 ook echt de 1e paal van ruim 3000 woningen in het Kabeldistrict de grond in gaat. Doordat wij de afgelopen jaren al de nodige stappen hadden gezet en we al heel ver zijn met de plannen, gaan we dat nu zeker halen. Ik ben trots op Delft en dat er erkenning is voor wat we in onze stad doen. Het Rijk en de steden zijn in dit proces echt samen opgetrokken. Samen werken we aan de realisatie van de zo noodzakelijke woningbouwprojecten. Ik dank het ministerie voor het vertrouwen in ons plan.”

Het Kabeldistrict wordt getransformeerd tot een levendige, productieve stadswijk waar werken, wonen, leren en maken samenkomen. Een stuk stad dat past in de ambitie van Delft om meer woonruimte te bieden in combinatie met meer banen. Centraal in het plan staat de voormalige Nederlandse Kabel Fabriek. De fabriekshallen blijven deels behouden en zorgen in combinatie met de nieuwbouw voor een karakteristiek geheel. In het toekomstige Kabeldistrict blijft ruimte voor kennisintensieve, creatieve en ambachtelijke bedrijven.

Diverse (maatschappelijke) voorzieningen worden aangevuld met een veelzijdig woningaanbod. Dat zal bestaan uit o.a. koopwoningen, sociale huur en circa 1.000 huur- en koopwoningen in het middensegment. Ook wordt in de plannen aandacht besteed aan de inzet van slimme en duurzame mobiliteit. Met als doel mensen en goederen sneller, schoner en gemakkelijker door de wijk te bewegen en autoluwe plekken te realiseren. Een groene wijk aan het water van de Schie, waar het fijn werken en wonen is.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com