31 maart 2023

Leidschendam-Voorburg – CDA pleit voor afvalbrengstation in eigen gemeente

Een gemeente met ruim 75.000 inwoners verdient een voorziening voor grofvuil, zonder daar een half uur voor te moeten rijden. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om grofvuil op te slaan tot men het komt ophalen.

Dit was een extra element die het CDA tijdens de commissievergadering over het onderzoek naar de nieuwe huisvesting van de dienst stadsbeheer naar voren bracht. Wethouder Rouwendal heeft toegezegd de vestiging van een afvalbrengstation in onze gemeente mee te nemen in het onderzoek naar nieuwe huisvesting van de dienst stadsbeheer.

‘Maar dat kan nog wel enkele jaren duren’, volgens CDA-raadslid Hendriks. ‘Daarom hebben we aangedrongen om op korte termijn op een tijdelijke locatie een voorziening te treffen waar onze inwoners terecht kunnen met hun grofvuil’.

Het CDA verwacht dat met een afvalbrengstation in de nabijheid ook het probleem met de illegale afvaldump afneemt. Het biedt bovendien mogelijkheden om, bijvoorbeeld met concepten zoals ‘afval loont’ (waarbij het inleveren van afval wordt gekoppeld aan een kleine bijdrage of subsidie voor sportverenigingen) te experimenteren.

In 2018 is de milieustraat van AVALEX in de Havenstraat gesloten vanwege de herontwikkeling van Klein Plaspoel Polder. Vanaf dat moment zijn bewoners van Leidschendam-Voorburg aangewezen op de milieustraat in Rijswijk of Wassenaar. Wel kan men op afspraak het grofvuil laten ophalen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com