27 februari 2024

Rijswijk – GO scooter sharing van start

150 extra scooters voor metropool Rotterdam/Den Haag: “Duurzaam vervoer moet regio’s verbinden” De elektrische deelscooters van GO Sharing zijn nu ook in Rijswijk te gebruiken. Via de GO Sharing app kunnen gebruikers de geplaatste scooters terugvinden. Bovendien zijn in metropool Rotterdam/Den Haag 150 scooters bijgeplaatst. “Ons doel is om regio’s te verbinden met duurzaam deelvervoer,” zegt Raymon Pouwels, CEO GO Sharing.

Rijswijk behoort tot de 13 regio’s waar de deelscooters van GO Sharing rijden. Iedereen met een rijbewijs en de GO Sharing app kan gebruik maken van de duurzame dienst. De scooters zijn 24 uur per dag beschikbaar en 100% elektrisch. De batterijen worden opgeladen met stroom uit duurzame bronnen.

Wethouder Mobiliteit Björn Lugthart van gemeente Rijswijk zegt: “Met het deelvervoer stimuleren we mensen om met duurzaam vervoer te reizen en de auto te laten staan. De elektrische scooters verbinden Rijswijk op een duurzame manier met Den Haag, waar de scooters al enige tijd met succes rondrijden.”

Van bezit naar gebruik wanneer je het nodig hebt
GO Sharing, dat sinds vorige maand een jaar bestaat, heeft als doel niet alleen de grote steden te voorzien van duurzaam deelvervoer, maar ook om regio’s te verbinden. “Wil je een gedragsverandering teweeg brengen van iedereen een eigen voertuig naar gebruik wanneer je het nodig hebt, dan moet je de gehele reis kunnen aanbieden. Veel van onze gebruikers reizen tussen regio’s, bijvoorbeeld naar school of werk. Deelvervoer maakt die reis niet alleen goedkoop – bij ons vanaf 23 cent per minuut – maar ook makkelijk. Een scooter vind je altijd wel op loopafstand,” zegt Raymon Pouwels, CEO GO Sharing

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com