18 mei 2024

Delft – Vestia huurders in actie voor beter onderhoud woningen

Huurders van woningcorporatie Vestia in Delft zijn een campagne gestart voor beter onderhoud en meer zeggenschap.

Al jarenlang wordt bij Vestia geklaagd door huurders, over hoge huurprijzen in combinatie met slecht onderhouden woningen. Er zou sprake zijn van ongezonde tocht, vocht en schimmel. Na verschillende acties bij de verhuurder, worden de pijlen nu gericht op de gemeenten.

Vestia splitst volgend jaar op in kleinere organisaties en dit is volgens de actievoerders hét moment om daar ‘fatsoenlijke organisaties’ van te maken. Een vertegenwoordiging van de huurders heeft overleg gevoerd met wethouder Schrederhof van woonzaken. Ook in andere gemeenten zullen huurders actie gaan voeren.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com