19 juni 2024

Wassenaar – Gemeente rondt werkzaamheden Huize Ivicke af

De gemeente heeft de instandhoudingwerkzaamheden aan rijksmonument Ivicke afgerond.

Daarmee heeft de gemeente het beeldbepalende pand langs de Rijksstraatweg voor de komende tijd gered. De werkzaamheden betroffen met name het wind- en waterdicht maken van het pand, de dakkappellen, het pleisterwerk, de kozijnen en het raamwerk. Daarnaast is houtrot en zwamvorming aangepakt. Het bijbehorende speelhuisje Stugan is ingepakt om verder verval van dit deel van het rijksmonument te voorkomen.

De gemeente Wassenaar is in de zomer van 2020 begonnen met de instandhoudingsmaatregelen. De gemeente wilde daarmee tegengaan dat het zwaar verwaarloosde pand verloren ging doordat de eigenaar zelf geen onderhoud pleegde. De gemeente had de eigenaar daar meerdere malen om verzocht. Maar omdat deze telkens geen actie ondernam, zag de gemeente zich uiteindelijk genoodzaakt bestuursdwang toe te passen. Dat houdt in dat de gemeente de maatregelen zelf uitvoert en de kosten daarvan op de eigenaar van het pand verhaalt. De gemeente start, nu de instandhoudingswerkzaamheden zijn afgerond, binnenkort met een procedure voor het verhalen van de kosten.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com