19 juni 2024

Zoetermeer – Ipse de Bruggen: eigen COVID-19 teststraat

Om personele problemen op de locaties te voorkomen heeft zorginstelling Ipse de Bruggen een eigen teststraat geopend. Op het parkeerterrein van het Servicekantoor van de organisatie in Zoetermeer kunnen medewerkers met coronaklachten zich nu op afspraak laten testen. Het is de bedoeling dat zij op dezelfde dag of de volgende ochtend de uitslag ontvangen.

De GGD heeft ook aangegeven dat de voorrangsregeling van het testen van zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg is aangepast. Doordat wachttijden bij de GGD oplopen kunnen van corona verdachte medewerkers te lang niet komen werken. Om het proces te versnellen heeft Ipse de Bruggen daarom de eigen teststraat ingericht ter ondersteuning van de GGD.

Teststraat Ipse de Bruggen
Zorgmedewerkers van Ipse de Bruggen kunnen zich online inschrijven voor de test als zij niet de volgende dag terecht kunnen bij een reguliere GGD. De medewerker moet een cliëntgebonden functie hebben en corona-gerelateerde klachten. Door deze dienst aan te bieden hoopt Ipse de Bruggen personele problemen op de locaties te voorkomen.

Samenwerken met andere organisaties
Op dit moment is de teststraat alleen voor Ipse de Bruggen medewerkers. Voor de toekomst onderzoekt Ipse de Bruggen wel de mogelijkheden om samen te werken met andere organisaties binnen de gehandicaptenzorg.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com