20 mei 2024

Den Haag – Crossing Border 2020 online

Het jaarlijks internationaal literatuur- en muziekfestival Crossing Border gaat dit jaar volledig online plaatsvinden, in verband met de nieuwste corona maatregelen.

Van 3 t/m 8 november zijn er gratis livestreamsessies met nationale en internationale schrijvers en muzikanten te volgen.

‘Gedeeltelijk was het festival al online, maar nu zijn de live events van 6 en 7 november ook naar online verplaatst. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november is er een livestream vanuit Theater aan het Spui. Op de andere festivaldagen is er een livestream vanuit de Crossing Border Studio,’ aldus directeur Michel Behre. Het volledige programma staat nu online en is gratis te volgen.

Kijkers kunnen intunen voor live online interviews met onder meer Hoda Barakat, Robin Robertson, Michael Christie, Julia Phillips, Kawai Strong Washburn en Paul Mendez. Ook zijn er optredens van internationaal opkomende bands als Keeley Forsyth, Anna B Savage en Kassa Overall en een exclusief interview met Jehnny Beth en Johnny Hostile over hun erotische verhalenbundel C.A.L.M.: Crimes Against Love Memories. Ook zijn er veel Nederlandse artiesten te zien zoals Broeder Dieleman, Nana Adjoa, Joost Oomen, Lamia Makaddam, Connie Palmen en Robin Kester.

Crossing Border is een jaarlijks internationaal literatuur- en muziekfestival dat in 1992 voor het eerst plaatsvond in Den Haag.

Het festival bracht twee schijnbaar onverenigbare kunstvormen literatuur en muziek samen; een unicum. Crossing Border pionierde ook op een ander vlak: de grens tussen artiest en publiek verdween – lezers, schrijvers en muzikanten raakten met elkaar in gesprek. Een vrijplaats voor woord en muziek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com