20 mei 2024

Naaldwijk – Wat Wél Kan in bijzondere setting in De Naald

Na weer lange dagen alleen maar bezig te zijn geweest met alles wat er de komende weken niet kan, hebben ze bij De Naald de knop omgezet en zichzelf afgevraagd, wat kan er eigenlijk wel? Die vraag stellen gaf de organisatie zoveel energie dat er in no time een aangepast programma is samengesteld, in een wel heel bijzondere setting.

Maximaal dertig bezoekers per voorstelling. Dat is voorlopig voor alle theaters het sobere uitgangspunt na de laatste persconferentie twee weken geleden. Met als gevolg dat overal in het land opnieuw vele voorstellingen geannuleerd en/of verplaatst moeten worden. Ook bij WestlandTheater De Naald. “We hebben niet lang van de ontheffing mogen genieten die we twee weken daarvoor hadden gekregen van de Veiligheidsregio,” aldus directeur Nico Baars. “We zagen het natuurlijk aankomen, maar poeh, weer alles omgooien, weer ons publiek om geduld en begrip vragen, weer schuiven met voorstellingen. Maar na een paar lange en energievretende dagen daarmee bezig te zijn geweest, dacht ik, wat kan er eigenlijk wel? En die vraag gaf mijn organisatie zoveel energie dat we in een paar dagen tijd met behulp van enthousiaste artiesten een te gek idee hebben omgezet in een concreet plan. Wat Wél Kan. Omdat we van niks doen ongelooflijk ongelukkig worden.”

Mede dankzij donaties van het trouwe Naaldpubliek wordt het grote podium voor de komende weken omgebouwd tot knusse, gezellige huiskamer waar maximaal dertig gasten kunnen genieten van uiteenlopende voorstellingen. Uiteraard coronaproof, op veilige afstand. Vanuit een luie bank of fauteuil genieten van cabaret, kleinkunst en muziek. Baars: “Direct nadat ik het idee op mijn social media had gezet kreeg ik reacties van artiesten die hieraan wilden meewerken. Die net zo ongelukkig worden van thuis zitten, ok nog eens zonder inkomen. Dus hiermee steunen we de artiesten en kunnen wij toch een aantal hele fijne avonden aanbieden.”

Donderdag 29 oktober gaat de reeks van start met veelbelovend talent Ramon Chatrer met zijn voorstelling Roestplaats, waarin hij terugblikt op de tijd toen we nog ‘op het terras konden zitten en het leven nog leuk was’. Hij zingt over oude liefdes, verlangens en familiebanden. Ook cabaretière Margriet Bolding heeft het de dag daarna, vrijdag 30 oktober over familie, maar zij vraagt zich af waarom je je hele leven aan dezelfde familie vastzit. Verkoop ze en kijk of er misschien wat leukers in de aanbieding is. Neem dat ene familielid waar je vanaf wilt gewoon eens mee naar deze voorstelling. Ruilen mag altijd. Niet alleen solisten brengen een bezoek aan deze huiskamer, Marijn Brouwers brengt met drie muzikanten een prachtige ode aan zijn muzikale helden Frans Halsema, Charles Aznavour, Chet Baker en Frank Sinatra. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com