18 mei 2024

Haaglanden – Haags Economisch Interventie Team treft grote hoeveelheid drugs aan en constateert milieuovertredingen.

Bij een gecombineerde controle door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) is op dinsdag 20 oktober bij een garage in Den Haag een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Verder zijn in het Westland bij een garage misstanden op het gebied van milieuwetgeving geconstateerd.

Bij de garage in het Westland zijn diverse milieu-overtredingen geconstateerd. Zo gaf de Omgevingsdienst Haaglanden aan dat de aanwezige gevaarlijke stoffen niet goed opgeslagen waren. Buiten is een zeecontainer opengeknipt om te kijken wat daarin was opgeslagen. In de container bleken nog meer gevaarlijke stoffen en licht ontvlambaar materiaal te staan.

Ook moet de ondernemer een bodemonderzoek laten doen omdat er geen vloeistofwerende vloer in de garage ligt. De ondernemer wordt op alle overtredingen aangeschreven en zal dit in orde moeten gaan maken. Vanuit Inspectie SZW zijn er zorgen over de onderbetaling van het personeel. Dit wordt verder uitgezocht en als dit niet in orde is, kan een boete worden opgelegd.

Het HEIT is een samenwerkingsverband tussen diverse gemeenten, politie, Belastingdienst, Douane, Inspectie SZW, UWV, drie omgevingsdiensten en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Het team werkt in Den Haag en daarbuiten om malafide bedrijvigheid aan te pakken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com