26 september 2023

Haaglanden – Meer mensen in de WW, minder openstaande vacatures

De coronacrisis heeft flinke impact op de regionale werkgelegenheid. In de publicatie Regio in Beeld Haaglanden 2020 schetst UWV de recente ontwikkelingen.

Ondanks de dempende werking van steunmaatregelen is het aantal WW-uitkeringen in de eerste maanden van de crisis van februari t/m mei met 29,1% toegenomen.

De uiteindelijke toename tot en met augustus komt uit op 17,5%. UWV verwacht dat het aantal WW-uitkeringen in 2021 verder stijgt.

Tegelijkertijd zal het aantal vacatures fors lager zijn dan voor de coronacrisis. Het gemiddeld aantal openstaande online vacatures per week daalde in Midden-Holland 27,5% ten opzichte van de periode tot half maart.

De impact van de coronacrisis hangt samen met de sectoren waarin werknemers in Haaglanden werken en met de bedrijven die in de regio zijn gevestigd.

In Haaglanden zijn overheid, tuinbouw, specialistische zakelijke diensten, uitzendarbeid, onderwijs en ICT relatief sterk vertegenwoordigd. Overige zakelijke diensten (inclusief uitzendbureaus) kregen met een flinke krimp te maken, terwijl de sectoren overheid, tuinbouw, onderwijs en ICT stabiele werkgelegenheid lieten zien.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com