18 mei 2024

Westland – Twee Westlanders in de finale van TopCoach 2020.

Twee Westlanders staan woensdag 4 november in de finale van TopCoach van het Jaar 2020. De leerlingenbegeleiders Diana van der Kaay en Leo Dekker uit Maasdijk zijn uit ruim 700 voordrachten geselecteerd voor de finale. Tijdens een interactieve live-stream vanuit de Utrechtse Jaarbeurs worden uit 21 finalisten drie winnaars bekendgemaakt in de categorieën: Opleidingsbedrijf, MKB en Grootbedrijf. De TopCoach van het Jaar-verkiezing wordt georganiseerd door Wij Techniek (voorheen OTIB), het ontwikkelingsfonds voor de installatiebranche.

Het Maasdijkse tweetal begeleidt 22 tot 24 leerlingen die van het installatievak hun beroep willen maken. De collega’s Van der Kaay en Dekker komen, samen met vijf andere finalisten, tegen elkaar uit in de categorie Grootbedrijf. Ze werken vanuit het Maasdijkse installatiebedrijf DAEL met aspirant-installatiemonteurs in de leeftijd van circa 16 tot 20 jaar. Veel van de jongeren die de finalisten onder hun vleugels hebben, worden in een beroepsbegeleidend leerwerktraject (BBL) opgeleid tot monteur in het installatiewerk. De meesten van hen werken tijdens hun opleiding vier dagen in de week bij een installatiebedrijf en gaan één dag in de week naar school.

De twee collega’s werken nauw samen in de opleidingstrajecten. Van der Kaay is opleidingscoördinator en neemt in de taakverdeling vooral het theoretische curriculum voor haar rekening. Dekker begeleidt de leerlingen vooral op de werkvloer als praktijkinstructeur.

Wij Techniek organiseert de TopCoach van het Jaar verkiezing sinds 2016. De organisatie constateert dat de waardering van leerlingen voor de kwaliteit van de opleidingen en de begeleiders groot is. Dat blijkt elk jaar ook uit het aantal aanmeldingen.

Diana van der Kaay
Leo Dekker
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com