16 juli 2024

Voorschoten – Extra wijkagenten, wijkteams en een herkenbare politiepost in Voorschoten

Burgemeester Charlie Aptroot gaat zich hard maken voor extra wijkagenten in Voorschoten. Ook komt er een herkenbare politiepost in het gemeentehuis. Dit deelde burgemeester Aptroot woensdagavond 28 oktober mee aan de gemeenteraad tijdens de thema-avond Openbare Orde en Veiligheid.

In deze corona-periode zijn mensen meer thuis. Dit leidde aanvankelijk tot minder woninginbraken, maar helaas geldt dit niet in Voorschoten. Ook zijn er meer meldingen van huiselijk geweld en overlast. De steeds weer veranderende corona-regels vragen om meer controle en handhaving. De uitbreidingen zijn daarom nodig en kunnen de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de Voorschotense inwoners verhogen.

Voorschoten heeft op dit moment drie wijkagenten. Volgens afspraken binnen de Nationale Politie heeft elke gemeente recht op één wijkagent op 5000 inwoners. Dit betekent dat er voor Voorschoten twee wijkagenten bij moeten komen. Burgemeester Aptroot vraagt de extra wijkagenten aan bij de Nationale Politie Den Haag.

De vijf wijkagenten worden gekoppeld aan vijf handhavers van de gemeente. Zo ontstaan er vijf teams met één wijkagent en één handhaver die aanwezig en zichtbaar zijn in de wijk, op straat, bij gesprekken met ondernemers en verenigingen. Op deze manier is elke wijk in Voorschoten verzekerd van wekelijks toezicht door politie en handhaving.

Handhaving en politie zijn nu gehuisvest aan de achterkant van het gemeentehuis, aan de kant van het Burg. Berkhoutpark. Op dit moment wordt er gekeken naar de huisvesting en opbouw van de ambtelijke organisatie. Een meer zichtbare politie- & handhavingspost in het gemeentehuis, die makkelijk bereikbaar is voor de inwoners van Voorschoten, wordt meegenomen in dit onderzoek. Straks kan een inwoner dus ook in het gemeentehuis terecht voor veiligheidsvragen of het doen van aangifte.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com