18 mei 2024

Schipluiden – Nieuwe waternatuur aan de Gaagweg

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft op 27 oktober ingestemd met een samenwerkingsovereenkomst waarin de aanleg en het beheer worden geregeld van 1800m2 nieuwe waternatuur aan de Gaagweg in Schipluiden.

Delfland werkt aan schoon, gezond en levend water in het hele gebied. Wij beschermen het water in sloten, plassen, vaarten en kanalen tegen vervuiling en stimuleren de waterkwaliteit door het aanleggen van een samenhangend netwerk van waternatuur.

Aan de Gaagweg wordt een natte ecologische zone aangelegd op particulier terrein. De locatie ligt middenin ons netwerk van ecologische stapstenen en is daarom heel waardevol voor de waterkwaliteit en biodiversiteit in ons gebied.

Zowel bij aanleg als beheer gaan wij zo duurzaam mogelijk te werk. Zo worden de natuurlijke materialen die worden weggehaald voor de aanleg zoveel mogelijk ter plekke of in vergelijkbare gebieden hergebruikt. De start van de werkzaamheden staat gepland voor aankomend voorjaar.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com