4 maart 2024

Wassenaar – Wethouder De Ridder bezoekt Wereldwinkel

In het kader van de Fairtrade week bezocht wethouder De Ridder de Wereldwinkel aan de Rijnsburgpassage. De week van 24 oktober tot en met 1 november staat in het teken van Fairtrade. Een moment waarop bedrijven, winkels, gemeenten en vrijwilligers eerlijke handel extra onder de aandacht brengen. Juist in deze onzekere tijd is eerlijke handel belangrijker dan ooit. Boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden worden hard geraakt door het coronavirus. Wie voor Fairtrade producten kiest, geeft hen een steuntje in de rug.

Verschillende bedrijven promoten deze week hun Fairtrade producten die herkenbaar zijn aan het groenblauwe logo. Van deze producten weet u zeker dat ze onder eerlijke en duurzame voorwaarden zijn verhandeld.

Ook bedrijven en organisatie kunnen Fairtrade producten inkopen. Bij de Wereldwinkel in Wassenaar zijn Fairtrade (cadeau)artikelen te koop en kan er Fairtrade koffie en thee worden ingekocht. Ook kunt u bij de Wereldwinkel terecht voor relatiegeschenken in de vorm van cadeauartikel, -bon, of een op maat samengesteld pakket. Het is dus heel gemakkelijk om ook als organisatie te werken aan duurzame armoedebestrijding.

Stichting Wereldwinkel Wassenaar werkt uitsluitend met vrijwilligers en heeft de ANBI status. Zij zetten zich in om door de verkoop van de in ontwikkelingslanden gemaakte producten de makers ervan een kans op betere leefomstandigheden te bieden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com