7 december 2023

Westland – Open atelierroute Wateringen/Kwintsheul: Thema Vrijheid

Voor de Open Atelierroute Wateringen/Kwintsheul is het thema dit jaar Vrijheid. Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 wordt de 7e editie gehouden van de Open Atelierroute Wateringen/Kwintsheul (OAWK). De werkgroep OAWK roept kunstenaars in beide kernen op deel te nemen en de eigen werken te presenteren aan het publiek. De atelierroute is een evenement waarbij creatieve professionals en amateurs hun werk exposeren in het eigen atelier, woonhuis of in locaties zoals bijvoorbeeld een tuinbouw kas of een lokaal van een basisschool. De 7e editie staat in het teken van Vrijheid.

Tijdens het weekend worden zowel ateliers van professionals als amateurs opengesteld. Marja Ouwerling (voorzitter OAWK): ‘’Alle kunstenaars zijn vrij een selectie van eigen werken te tonen. Daarnaast hebben de deelnemers deze editie ook de mogelijkheid om het thema Vrijheid, op een geheel eigen wijze vorm te geven en te presenteren. Door corona en de oorlog in Oekraïne een actueel onderwerp, waarvan we ons steeds meer realiseren hoe belangrijk en hoe kwetsbaar het is. Kunst is dé vorm om iets betekenisvols als vrijheid op een unieke wijze vast te leggen’’. Het idee is dat de speciale ‘thema’ kunstwerken kunnen worden verkocht. De kunstenaars zijn vrij de opbrengst te schenken aan Giro555.

De vorige editie van de OAWK vond plaats in 2018 en werd door ruim 1.000 belangstellenden bezocht. Vanwege corona is de editie van 2020 komen te vervallen. Het doel van de open atelierroute is om lokale kunst(vormen) zoals schilderwerk, beeldhouwwerk, keramiek, fotografie, ruimtelijke werk, glaskunst en bijvoorbeeld digitale kunst onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Uniek is de grote groep kunstenaars in Wateringen en Kwintsheul, waar veel bewoners geen weet van hebben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com