21 mei 2024

Pijnacker-Nootdorp – Bouwproject De Juffer in Pijnacker valt in de prijzen

Projectontwikkelaar VORM is met De Juffer geselecteerd als trotse winnaar van een uniek woongebouw aan De Plas van Van Buijsen in gemeente Pijnacker-Nootdorp. VORM gaat 23 appartementen met ondergrondse parkeergarage realiseren – naar ontwerp van WE Architecten en ZUS [Zones Urbaines Sensibles] – , als onderdeel van een groter ecologisch raamwerk, met veel aandacht voor natuurinclusief en klimaatadaptief ontwerp.

Respect voor context en historie, een maximale beleving van het landschap en exclusief wonen vormen de drie conceptpijlers voor het plan. Met De Juffer wordt de functie ‘wonen’ toegevoegd, passend binnen het landschap.

Het uitgangspunt van De Juffer: groene kwaliteit toevoegen, waarin de plas het landschappelijk raamwerk vormt voor het woongebouw. Het gebouw wordt letterlijk gevormd door het groen dat toegevoegd is aan het landschap. Een plek met doorstroomwoningen voor bijvoorbeeld mensen die vanuit een grondgebonden woning naar een appartement willen verhuizen, waar rust en ruimte centraal staan.

Wethouder Frank van Kuppeveld van de gemeente Pijnacker-Nootdorp is enthousiast: “De Juffer is een aanwinst voor Pijnacker-Nootdorp. Het zorgt voor meer appartementen in Pijnacker-Nootdorp en kan zorgen voor doorstroming in de woningmarkt en wordt in harmonie met de natuur gerealiseerd.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com