8 december 2023

Wassenaar – KPN start met aanleg glasvezel

Wassenaar wordt aangesloten op supersnel internet. KPN rolt haar glasvezelnetwerk uit in de metropoolregio-gemeente. Bewoners die kosteloos willen worden aangesloten, dienen vooraf toestemming te geven. Voorafgaand aan de werkzaamheden worden bewoners geïnformeerd. Medio april starten de voorbereidende werkzaamheden in het dorpscentrum. Nadere invulling van de verdere uitrol-planning volgt.

Aannemer VolkerWessel Telecom voert in opdracht van KPN de werkzaamheden uit. Het glasvezelnetwerk is een open netwerk. Dat betekent dat inwoners zelf kunnen kiezen bij welke provider zij een glasvezelabonnement afsluiten. Het aansluiten zelf is kosteloos. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het voorjaar van 2023 afgerond en kunnen nagenoeg alle inwoners van Wassenaar gebruik maken van glasvezel. KPN ziet erop toe dat eventuele overlast tot een minimum beperkt blijft.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com