19 juni 2024

Den Haag – Online chatfunctie voor jongeren is hard nodig, zeker in tijden van corona

Met de campagne chattenhelpt.nl sporen we jongeren aan om op een laagdrempelige manier hun verhaal te delen door te chatten met hulpverleners. Inmiddels zijn al tientallen jongeren geholpen met hun problemen. En dat blijft hard nodig, zeker in tijden van corona.

Eind mei is de online campagne chattenhelpt.nl van start gegaan, een samenwerking tussen Fier, JIP Haaglanden, SHOP jeugd en de gemeente Den Haag. Via advertenties op social media worden jongeren gewezen op de chattool waarmee jongeren op een laagdrempelige wijze hun verhaal kunnen delen. Al tienduizenden jongeren hebben deze advertenties bekeken.

Veel jongeren hebben het in deze corona-tijd extra lastig omdat hun dagelijks leven is veranderd. Dat is terug te zien in de gesprekken die bij de chat worden gevoerd. “Alhoewel de campagne zich voornamelijk richt op huiselijk geweld en uitbuiting, zien we dat veel jongeren behoefte hebben om over andere zaken te praten,” aldus Johannes Dijkstra, projectleider van de Chat met Fier. “We zijn zeker ook bereikbaar om jongeren te helpen wanneer ze zich eenzaam, onzeker of depressief voelen. We bieden een luisterend oor, geven tips en verwijzen de jongere door wanneer hij/zij dat wil.”

Naast de aandacht die er wordt besteed in het onderwijs worden jongeren woonachtig in Den Haag de komende weken via hun sociale media (Facebook, Instagram en Snapchat) gewezen op de chat. Ook zijn er boomerangkaarten door de stad verspreid en hangen er posters op diverse scholen in Den Haag.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com