16 juli 2024

Haaglanden – Ruim 70% van de schuurtjes en kelderboxen slecht beveiligd.

In de afgelopen 8 maanden, toen veel meer mensen dan gewoonlijk thuis werkten, namen de inbraken in schuurtjes en kelderboxen flink toe.

Volgens Coen Staal, voorzitter van de stichting Nationale Inbraakpreventie: “Dat is voor inbrekers een logische stap. Ze zoeken altijd naar de zwakste schakel. Als veel mensen thuiswerken ligt een woonhuis minder voor de hand en dan proberen ze een schuurtje, berging of kelderbox, waar de mensen vaak minder zicht op hebben.”

Slechts 30% van deze ruimten is beveiligd met goed deurbeslag (keurmerk SKG*, met cilindertrekbeveiliging), en slechts 1 op de tien heeft een bijzetslot. Staal: “We merken in de praktijk bovendien dat het vaak teveel moeite schijnt te zijn om twee sloten te sluiten, dus het bijzetslot wordt meestal niet gebruikt. Jammer, want uit ons onderzoek blijkt dat de waarde van spullen in schuur of kelderbox soms oploopt tot wel €7.000; denk maar eens aan gereedschap en (elektrische) fietsen”.

Voor tips en adviezen over betere beveiliging van berging of schuurtje, kun je op een merk-onafhankelijke website terecht. www.inbraakmislukt.nl Door het ingeven van je postcode kan je opvragen welke DHZ-zaken, bouwmarkten en ijzerwarenspeciaalzaken in je directe omgeving beveiligings­producten verkopen en eventueel kunnen komen monteren.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com