22 april 2024

Voorburg – Buurtkerstboom mag blijven

De buurtkerstboom in de Von Geusaustraat in Voorburg blijft staan. De gemeente heeft samen met de initiatiefnemer met spoed de vergunning in orde gemaakt. Burgemeester Tigelaar heeft de vergunning persoonlijk overhandigd en mocht als eerste een kerstwens in de kerstboom ophangen.

Burgemeester Tigelaar: ”Dit is een fantastisch buurtinitiatief. Laten we in deze tijd, waarin alles anders is dan normaal, met elkaar sfeer en gezelligheid creëren in de buurt. Door bijvoorbeeld verlichting en versieringen aan te brengen. Dat brengt positiviteit en licht. Het helpt ons om elkaar op te beuren, het geeft hoop en verbindt mensen met elkaar.”

De initiatiefneemster Miranda Dijkhuizen is blij: “We willen er een warme en gezellige kerst van maken. We nodigen inwoners van Leidschendam-Voorburg uit om ook een kerstwens in de boom op te komen hangen.”

Voor het plaatsen van een object in de openbare ruimte moet een vergunning worden aangevraagd. Dit geldt ook voor een kerstboom. De reden hiervoor is omdat er gekeken wordt naar de veiligheid. Als er gegraven wordt in de grond kunnen er kabels en leidingen liggen. De kerstboom moet niet te dicht bij de gevel staan in verband met mogelijk brandgevaar en goed bevestigd worden zodat hij niet om kan waaien of vallen en de verlichting moet brandveilig zijn.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com