25 juni 2024

Wassenaar – Samenwerking gemeente en Fonds Wassenaar

De gemeente stopt met het geven van eenmalige subsidies. In plaats daarvan, geeft de gemeente vanaf 2021 jaarlijks een bedrag aan Fonds Wassenaar.

Fonds Wassenaar is een nieuw en onafhankelijk lokaal fonds waar stichtingen, verenigingen en groepen inwoners kunnen aankloppen voor financiële ondersteuning of advies. Naast het bedrag dat Fonds Wassenaar ontvangt van de gemeente, wordt extra geld ingezameld.

Het doel is dat er jaarlijks 75.000 euro gegeven kan worden aan projecten die bijdragen aan een leefbaar en sociaal Wassenaar. De laatste jaren zijn in Nederland zo’n veertig lokale fondsen opgericht en deze hebben inmiddels een onmisbare, centrale functie in hun gemeente.

Afgelopen maandag zetten Wethouder Inge Zweerts de Jong en voorzitter Theo Keijzer hun handtekening onder de gemaakte afspraken tussen de gemeente en Fonds Wassenaar. “Ik ben heel blij met dit resultaat en heb de eerste mensen al doorverwezen naar Fonds Wassenaar. Het mooie van het Fonds is dat zij, naast een financiële bijdrage, ook helpen met advies. Ik ben trots op het bestuur en weet zeker dat zij veel Wassenaarse initiatieven zullen ondersteunen en versterken.”

Fonds Wassenaar is een lokaal fonds voor en door Wassenaarders. Stichtingen en verenigingen, maar ook groepen inwoners zonder rechtsvorm, kunnen bij Fonds Wassenaar een aanvraag indienen. Het idee, project of activiteit waarvoor geld of advies wordt aangevraagd, moet voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo moet het bijvoorbeeld ten goede komen aan de inwoners van Wassenaar en een mooie aanvulling zijn op het aanbod van activiteiten dat er al is.

Het idee voor een lokaal fonds is ook voortgekomen uit de wens van veel Wassenaarders om geld te kunnen geven aan een Wassenaarse stichting die zich 100% inzet voor lokale initiatieven.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com