25 april 2024

Delft – Gemeente stemt voor de motie ‘Voor 14’

Het college van de Zuid Hollandse gemeente heeft nu de opdracht om bij de landelijke politiek in Den Haag aan te dringen op verhoging van het minimumloon naar € 14 bruto per uur. De afgelopen maanden werd eenzelfde motie ook aangenomen in onder meer Arnhem, Utrecht, Den Haag, Groningen en Nijmegen.

In Delft werd de motie ingediend door GroenLinks en de SP. De partijen zijn van mening dat zelfs nu, in de coronacrisis, de ongelijkheid groeit en een hoger minimumloon echt broodnodig is. Ze stellen daarbij dat veel hardwerkende mensen in Delft nauwelijks kunnen rondkomen.

Met een coronaproof krijtactie voor het gemeentehuis, voorafgaand aan gemeenteraadsvergadering, werd extra aandacht gevraagd voor mensen die leven van een minimumloon. De actie was tegelijkertijd een oproep aan de lokale politici van Delft om voor de motie te stemmen. Sabine Jahnichen, Delftenaar en actief voor de campagne Voor 14 van de FNV: ‘De armoede is toegenomen, ook in Delft. Het is fantastisch dat de gemeenteraad opkomt voor haar inwoners en steun uitspreekt voor het verhogen van het minimumloon naar 14 euro.’

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com