13 april 2024

Den Haag – Campus universiteit leiden in Den Haag breidt uit

De Campus Den Haag van de Universiteit Leiden gaat uitbreiden in het Haags Central Innovation District (CID). Er zijn plannen voor een ‘Campusboulevard’ met een nieuw universiteitsgebouw van de Universiteit Leiden in het gebied tussen het Prins Bernhardviaduct en de Schedeldoekshaven.

Vandaag tekende wethouder Anne Mulder van Stadsontwikkeling namens de gemeente Den Haag een intentieovereenkomst met de Universiteit Leiden. Namens de Universiteit Leiden tekende Martijn Ridderbos, vice-voorzitter College van Bestuur. Ook de bestuurder van de Campus Den Haag Erwin Muller was aanwezig. Wethouder Saskia Bruines verantwoordelijk voor Economie en Campusontwikkeling, onderwijswethouder Hilbert Bredemeijer en Vice-Rector Magnificus van de Universiteit Leiden Hester Bijl waren vanwege de coronamaatregelen online aanwezig.

De Campusboulevard moet een plek worden waar studenten, medewerkers en inwoners van Den Haag elkaar kunnen ontmoeten. Het nieuwe universiteitsgebouw is onderdeel van de plannen van de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. Toegankelijkheid en bereikbaarheid zijn voor de Universiteit van groot belang en dat maakt de locatie van het CID in het stationsgebied bij uitstek geschikt. Voor de gemeente Den Haag betekent de uitbreiding van de Campus en de Campusboulevard tot innovatief kenniscentrum in het CID een versterking van de gebiedsontwikkeling en het bundelen van krachten van overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

De gemeente presenteerde enkele maanden geleden haar ontwerp-structuurvisie CID 2040. Uitbreiding van de Universiteit Leiden in Den Haag past goed in het ruimtelijke beleid, de visie en de ambities van de gemeente voor dit gebied.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com