21 mei 2024

Den Haag – GreenFox Social Return heeft het certificaat PSO30+ ontvangen.

De gemeente Den Haag is een van de eerste gemeenten die door middel van het keurmerk PSO sociale ondernemingen heeft erkend. Zij zijn 10 jaar geleden in Den Haag gestart en hebben als eerste de verlenging van het keurmerk ontvangen.

Het certificaat is een belangrijke erkenning voor sociale ondernemingen. Het wordt toegekend aan bedrijven waar meer dan 30% van de medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. PSO meet in welke mate een organisatie duurzaam socialer onderneemt ten opzichte van andere organisaties, welke maatschappelijke impact zij hebben en of zij dit op een kwalitatief goede manier doen.

Sociaal ondernemers zijn een belangrijke partij voor gemeenten en daarom werkt de gemeente nauw samen met GreenFox Social Return. Zo is GreenFox betrokken bij de intake van nieuwe werklozen die vanwege COVID19 zonder werk zijn komen te zitten. “Wij zijn als gemeente Den Haag erg blij met ondernemers zoals GreenFox, die dit certificaat behalen en weten te verlengen. Zij zetten zich vol toewijding in om de kansen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten,” zegt wethouder Bert van Alphen (Sociale zaken en Werk).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com