16 juli 2024

Zoetermeer – Kleuters redden bijen

De kleuters van IKC de Waterlelie in Zoetermeer hebben bloembollen gepoot die beschikbaar werden gesteld door Nederland Zoemt.

Ieder jaar legt de kleuterleerkracht contact met de buurtbewoonster Anne-Marie Stoffer. Zij heeft een stuk adoptiegroen rond haar huis en de bollen zijn zeer welkom. Met een tuinschepje in de hand werden zo’n 55 kleuters welkom geheten door “de buurvrouw”.

De kleuters gingen in 4 groepen aan de slag. De bollen werden op een zonnig plekje gepoot als voedsel voor de wilde bijen in het voorjaar. Wilde bijen overwinteren in de grond, in holle stengels van planten en in bijenhotels. Wanneer zij in het vroege voorjaar ontwaken staat het voedsel in de vorm van de lentebloemen voor hen klaar. In Nederland leven 358 verschillende soorten wilde bijen waarvan de helft bedreigd is. Door jaarlijks mee te doen aan deze actie probeert de Waterlelie kinderen zorg te dragen voor de natuur en de wereld om hen heen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com