16 juli 2024

Leidschendam-Voorburg – Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Inwoners met een laag inkomen in Leidschendam-Voorburg kunnen zich verzekeren tegen hoge zorgkosten met de Gemeentepolis.

Dit is een collectieve zorgverzekering van Menzis die uitgebreide vergoedingen biedt tegen een betaalbare premie. Overstappen kan tot 31 december 2020 via de website gezondverzekerd.nl.

Wethouder Nadine Stemerdink: “Wanneer iemand extra zorg nodig heeft, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Daarom moet iedereen de mogelijkheid hebben om een goede zorgverzekering af te sluiten. Met de Gemeentepolis zijn inwoners van Leidschendam-Voorburg verzekerd van goede en uitgebreide zorg tegen een betaalbare premie per maand.”

Inwoners met een netto gezinsinkomen tot 130% van de bijstandsnorm kunnen de Gemeentepolis afsluiten. De maandpremie van de Gemeentepolis kan hoger zijn dan die van de huidige verzekering. Maar de collectieve verzekering vergoedt veel behandelingen, zorg, medicijnen en hulpmiddelen. Bij veel en hoge zorgkosten zijn verzekerden daarom vaak voordeliger uit met de Gemeentepolis.

De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering die bestaat uit de verplichte basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering. Er is keuze uit twee aanvullende verzekeringen. De pakketten bieden uitgebreide vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, brillen en lenzen en de maandelijkse eigen bijdrage voor de WMO. De tandarts is optioneel mee te verzekeren. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd, ook voor een beugel.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com