18 mei 2024

Wassenaar – Lokaal Sportakkoord ondertekend

‘Wassenaar in Beweging’ maakt voor iedereen een actieve, sportieve en gezonde leefstijl mogelijk. Sporten en bewegen zijn goed voor de gezondheid, een mooie manier om plezier te hebben en andere mensen te ontmoeten. Daarom wil de gemeente, samen met een groot aantal andere partijen in het dorp, dat voor zoveel mogelijk inwoners mogelijk maken. Wat die partners er samen voor gaan doen staat in het lokaal sportakkoord ‘Wassenaar in Beweging’.

Het sportakkoord is ontwikkeld door een bont gezelschap van maatschappelijke organisaties. De Kerngroep is enthousiast over het bereikte resultaat. “We hebben de nodige ambities. Het akkoord moet er voor zorgen dat iedereen mee kan doen, jeugd goed leert bewegen, sport- en beweegaccommodaties intensief en divers gebruikt worden, veilig en onbezorgd gesport kan worden, sport/beweegaanbieders tot in lengte van jaren bestaansrecht hebben, er minder mensen met overgewicht zijn, er een rookvrije generatie komt en overmatig alcoholgebruik wordt voorkomen. Ja, dat is een grote opgave, maar die uitdaging durven we aan”.

Wethouder Inge Zweerts de Jong: “In Wassenaar sporten relatief al veel Wassenaarders. Maar toch kunnen we niet achterover leunen. We moeten samen blijven optrekken om mensen in beweging te houden en krijgen. Dat laat deze corona-tijd nog eens extra zien”. Wedstrijden en competities liggen alweer weken stil, in het voorjaar mocht er zelfs een paar maanden helemaal niet gesport worden.
In het online gesprek van de wethouder en burgemeester De Lange deze week met de sportverenigingen kwam ter sprake dat een aantal verenigingen leden ziet vertrekken.

Het Rijk en de landelijke sportkoepel NOC*NSF steunen de uitvoering van Wassenaar in Beweging financieel en in diensten. Ook de gemeente Wassenaar draagt bij door het aanstellen van een professionele coördinator/begeleider van Wassenaar in Beweging. De Schooladviesdienst Wassenaar krijgt daar de verantwoordelijkheid voor.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com