20 mei 2024

Den Haag – Lampionnen voor kankerpatiënten in Madurodam

Hart van lampionnen voor kankerpatiënten is dit jaar in Madurodam. Op zondag 20 december wordt een hart met lampionnen verlicht in Madurodam. Met deze jaarlijkse actie steekt KWF iedereen die met kanker te maken heeft, een hart onder de riem. Na een jaar waarin de wereld in zijn greep werd gehouden door het coronavirus, is het meer dan ooit nodig om aan het einde van het jaar stil te staan bij iedereen die door kanker is getroffen.

De lampionnenactie van KWF vindt dit jaar voor de 5e keer plaats. Eerder werden de Afsluitdijk, het middelpunt van Nederland in Lunteren, Paleis Soestdijk en het Olympisch Stadion verlicht. Dit jaar zal Madurodam het decor zijn. Iedere lampion is voor een dierbare. Zo denken we tijdens de donkere dagen van het jaar aan mensen die we missen, aan mensen die nu met kanker te maken hebben en aan iedereen die extra steun kan gebruiken in deze periode.

In dit jubileumjaar is de keuze voor Madurodam vanzelfsprekend, want het Haagsche themapark is in 1952 opgericht als hoop voor de toekomst, maatschappelijk betrokken en is bovendien tijdens de decembermaand prachtig verlicht. Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar geen publiek aanwezig bij de verlichting.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com