20 mei 2024

Den Haag – Stilstaan bij geweld tegen trans personen

Op de Transgender Gedenkdag, 20 november, wordt jaarlijks stilgestaan bij de honderden trans- en genderdiverse personen die dat jaar overal ter wereld door geweld om het leven zijn gekomen.

Ook Den Haag herdenkt alle slachtoffers van de afgelopen twaalf maanden: 350 in totaal. Dagelijks hebben mensen die niet voldoen aan de gendernorm te maken met uitsluiting en discriminatie. Ook in Nederland worden trans personen vaker mishandeld of bedreigd.

“Net als iedereen hebben trans personen behoefte aan ruimte en begrip voor eigenheid. Helaas hebben we nog veel werk te verzetten om het gevoel van veiligheid en acceptatie te bereiken”, aldus Bert van Alphen. Wereldwijd zijn het afgelopen jaar 350 trans personen slachtoffer geworden van dodelijk geweld.

Door vrijdag 20 november om 9.00 uur de regenboogvlag voor het Haagse stadhuis te hijsen, vraagt wethouder Van Alphen aandacht voor transfobie, de verschillen in genderidentiteit, de emancipatie van trans personen en toont de gemeente zich solidair met de slachtoffers en hun nabestaanden.

Met een postercampagne vraagt de gemeente aandacht voor geweld tegen trans personen. De posters zijn een initiatief van Transgender Netwerk Nederland (TNN). De vrouw op deze poster behoort niet tot de 350 slachtoffers die dit jaar wereldwijd om het leven zijn gekomen. Wel komt zij uit de Nederlandse trans gemeenschap, is ze vluchteling in Nederland en heeft zij te maken gehad met geweld en bedreiging

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com