18 mei 2024

Wassenaar – Webinar ‘Blik van de weg’

Woensdag 25 november organiseert de gemeente Wassenaar een webinar over het verkeer in Wassenaar; ‘Blik van de weg’. Tijdens dit webinar geeft hoogleraar en ‘fietsprofessor’ Marco te Brömmelstroet een verrassende én andere kijk op het verkeer in Wassenaar en wordt u bijgepraat over het verkeersonderzoek.

Te Brömmelstroet is medeauteur van het boek ‘Het recht van de snelste’. Hierin gaat hij met schrijfster Thalia Verkade op zoek naar het antwoord op de vraag ‘van wie is de straat?’. Wethouder Klaver (Verkeer) legt uit waarom een andere blik op het verkeer verfrissend werkt voor het onderzoek. “Tot nu toe hebben we vooral gekeken waar het ongewenste verkeer vandaan komt en door wie dit wordt veroorzaakt. Maar moeten we ook niet eens goed naar onszelf kijken? We willen dat Wassenaar een leefbaar dorp is; ook op en rondom de straat. Niet alleen minder auto’s maar ook ander gedrag en een andere inrichting van de straat leveren een leefbaarder en veiliger dorp op. Te Brömmelstroet helpt ons bij die wegomlegging van ons denken.”

In 2020 is de gemeente gestart met een verkeersonderzoek naar ongewenst verkeer in Wassenaar. Onderdeel van dit onderzoek is een kentekenonderzoek dat dit najaar plaats zou vinden. Door de corona maatregelen is een dergelijk onderzoek niet representatief maar dat betekent niet dat het probleem verdwenen is. Tijdens het webinar gaat een panel met wethouder Klaver, Te Brömmelstroet en een verkeersdeskundige in op de laatste ontwikkelingen en wordt een interactieve kaart geïntroduceerd waarop inwoners hun verkeerspunten van zorg kunnen aangeven.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com