22 juli 2024

Den Haag – ROC Mondriaan haalt als eerste van Nederland certificaat tweetalig onderwijs.

De International Hotel and Management School van ROC Mondriaan is als eerste mbo school van Nederland gecertificeerd om tweetalig onderwijs te geven. De school had al een Engelstalige variant maar nu komt daar de tweetalige bij. Het Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs verrichte een audit met deze positieve uitkomst waarna het certificaat werd overhandigd aan de school.

Schooldirecteur Jacqueline van der Zwan is blij en heel erg trots: ‘’Het docententeam heeft enorm hard gewerkt om aan alle eisen te voldoen, we waren er eigenlijk afgelopen voorjaar al klaar voor maar toen gooide Corona roet in het eten. Geweldig dat het team zich dit najaar weer heeft kunnen opladen. En we zijn vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het certificaat. Dus dan is het ook mooi om de eerste te zijn met een tegeltje aan de wand.’’

Zeker bij de opleidingen van de International Hotel and Management School van ROC Mondriaan is het overduidelijk wat de meerwaarde voor die groep studenten daarvan is, omdat over het algemeen bij deze scholen de echte ‘beroepsvakken’ in het Engels gegeven worden, terwijl de meer inhoudelijke vakken vaak nog in het Nederlands gegeven worden. Voorbeeld: een vak over hoe aan het werk te gaan achter de balie in een hotel in het Engels, want daar spreek je veel internationale klanten, maar een vak bedrijfseconomie in het Nederlands, omdat de meerwaarde daar minder groot is.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com