18 mei 2024

Zuid-Holland – Provincie zoekt slimme reisideeën

Wat is er nodig om slimmer te kunnen reizen? Dat is de vraag die de provincie Zuid-Holland met de campagne Slimmer Reizen stelt aan al haar inwoners. Doel is ervoor te zorgen dat Zuid-Holland ook na de coronacrisis goed bereikbaar blijft en iedereen snel, veilig en duurzaam kan blijven reizen.

De provincie is benieuwd wat het voor inwoners van Zuid-Holland aantrekkelijker maakt om op een andere manier dan met de (eigen) auto te reizen. Op de website slimmerreizen.zuid-holland.nl kan iedereen tot 3 januari ideeën indienen, liken en op elkaars ideeën reageren. Wie een idee indient mag gratis een slimme reismogelijkheid uitproberen, bijvoorbeeld een deelauto of deelfiets.

Gedeputeerde Floor Vermeulen van Verkeer en Vervoer: ‘Slimmer reizen betekent kijken hoe je het best van de ene naar de andere bestemming kan komen. En dat is niet altijd met de auto. Vaak is de fiets, het openbaar vervoer, lopen of een combinatie hiervan een beter alternatief. Graag daag ik jullie uit om hier tijdens deze campagne verder over na te denken.’

Alle ideeën worden van een advies voorzien door een jury bestaande uit deskundigen van de TU Delft en de provincie Zuid-Holland. Deze jury toetst hoe goed de ideeën uit te voeren zijn en of ze bijdragen aan bereikbaarheid en leefbaarheid van onze provincie. Ook originaliteit en het aantal likes per idee telt mee.

Alle ingediende ideeën worden door de jury onder de aandacht gebracht van de beslissers in Zuid-Holland, waaronder gedeputeerde Floor Vermeulen. De drie ideeën die de jury het hoogst waardeert, mogen de indienaars zelf aan de beslissers presenteren. De beslissers bepalen welke ideeën (of elementen daarvan) op korte termijn uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast worden de ideeën meegenomen in het omgevingsbeleid van de provincie dat op dit moment wordt vernieuwd. Op deze manier kunnen ook strategische ideeën met lange termijn impact in het nieuwe beleid van de provincie worden opgenomen.

Sinds de coronacrisis wordt er minder gereisd. Daardoor stroomt het verkeer nu beter door. Om ervoor te zorgen dat Zuid-Holland ook na de coronacrisis goed bereikbaar blijft – en iedereen snel van A naar B kan reizen – is het belangrijk dat we slim omgaan met de reismogelijkheden die er zijn. Slimmer Reizen dus

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com