15 juli 2024

Leidschendam-Voorburg – Afspraken over sociaal wonen

De gemeente Leidschendam-Voorburg, de woningcorporaties, de Huurdersverenigingen Vidomes en Respectus gaan aan de slag met verdere uitbreiding van de sociale woningvoorraad, het vroegtijdig signaleren van huurachterstanden en verduurzaming.

Er is een grote behoefte aan betaalbare starterswoningen voor onder andere jongeren, kwetsbare inwoners en spoedzoekers.

Samen met betrokken zorgorganisaties en welzijnsorganisatie en (eventueel) de zorgverzekeraars wordt gewerkt aan een WoonZorgVisie. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de landelijke Taskforce Wonen en Zorg.

Medewerkers van woningcorporaties kennen de huurders en kunnen een melding maken als zij het gevoel hebben dat er iets niet pluis is of het niet goed gaat met een bewoner. Veel meldingen die binnenkomen bij het Meldpunt Bezorgd zijn van professionals zoals woningcorporaties en de politie. Inwoners weten het meldpunt nog nauwelijks te vinden of durven geen melding te doen. Er is afgesproken om hier meer aandacht aan te besteden zodat inwoners weten dat ze ook anoniem een melding kunnen doen, zodat mensen zo snel mogelijk geholpen kunnen worden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com