23 april 2024

Den Haag – Ruim 100 mensen protesteren op de Koekamp

Ongeveer 1250 mensen hebben afgelopen zondag gedemonstreerd tegen racisme op de Koekamp in Den Haag.

Het protest werd georganiseerd door een gevarieerd gezelschap, van de BLM beweging tot milieuactivisten, ondersteund door meer dan 130 organisaties. Allen met verschillende grondslagen vanuit de islamitische gemeenschap, feministisch, queer, maar ook politieke partijen, de studentenbeweging en opinieplatformen sloten zich massaal aan.

Woordvoerder en klimaatactivist Rick: “Het protest is een initiatief vanuit de klimaatbeweging. Velen van ons zijn geschrokken over de manier waarop extreemrechts anti-racisme activisten aanvalt. Dit bondgenootschap tussen beiden bewegingen is ontzettend belangrijk.’

De organisatoren en ondersteuners van dit protest staan op tegen alle vormen van racisme en discriminatie en tonen verzet tegen extreemrechtse intimidatie.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com