16 juni 2024

Zoetermeer – Cultuur in de wijk

Met het regioproject Cultuurankers brengt CKC & partners cultuur in de wijk. Het doel hiervan is om kunst & cultuur toegankelijker te maken voor alle Zoetermeerders. En dat doet CKC door plekken in de wijk te creëren waar wijkbewoners samen cultuur maken en ervaren. Dit project sluit naadloos aan bij de gemeentelijke ambitie om wijkgerichter te werken.

CKC & partners is ontzettend blij dat ze de opdracht gegund hebben gekregen om het concept Cultuurankers in Zoetermeer vorm te geven. “Hierdoor komen we weer een stap dichter bij het realiseren van onze ambitie: ‘Cultuur voor iedereen in Zoetermeer’,” vertelt Marije Arnouts van team Cultuurparticipatie. Het project Cultuurankers maakt onderdeel uit van ‘De proeftuin regioprofiel Haaglanden’.

“Helaas is niet voor iedereen kunst & cultuur een vanzelfsprekendheid. Een cultuuranker in de wijk maakt de letterlijke afstand tot cultuur al een stuk kleiner. En dat alleen is al van waarde voor een grote groep inwoners van Zoetermeer,” aldus Marije. Het verder invullen van dit concept doet CKC met de wijkbewoners, maar ook graag met haar culturele en maatschappelijke partners in de stad.

Het team Cultuurparticipatie is in de afgelopen maanden in verschillende wijken in gesprek gegaan met Zoetermeerders. Bijvoorbeeld in het Cultuur(t)huis tijdens het UITfestival. Liesbeth Eshuis, eveneens van team Cultuurparticipatie: “Daar kwamen heel mooie en soms ook specifieke wensen naar boven: van meer activiteiten voor jongeren tot folkloristische buitenoptredens. Al die wensen bij elkaar geven richting. Zo ontwikkelen we samen initiatieven om cultuur nog breder toegankelijk te maken”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com