20 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Nieuwe sociale woningbouw De Star.

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg heeft de eerste schetsen voor nieuwe (sociale) woningbouw op De Star vastgesteld.

De Star is in 2016 door de gemeenteraad aangewezen als locatie voor sociale woningbouw. Wethouder Jan Willem Rouwendal: “Het vaststellen van het ruimtelijk kader is een belangrijke tussenstap om onze ambitie, het bouwen van een aantrekkelijke groene en duurzame woonbuurt, te realiseren. In het plan zijn 145 woningen opgenomen, waarvan ca. 110 sociale huurwoningen en ca. 35 vrije sector woningen.”

De woningbouwplannen zijn in opdracht van de gemeente, WDevelop en woningcorporatie Stichting Wooninvest uitgewerkt in de ruimtelijke studie De Star.

Hierin staat onder meer dat de nieuwe woonwijk een aantal groene verbindingen en een groene openbare zone voor sport en spel krijgt. Er komen zowel woningen van twee bouwlagen als gebouwen met vier woonlagen.

Vanuit de woningen is het landschap direct te betreden. Zo komen er informele wandelpaden en is er natuurbeheer tot aan de voordeur van de woningen. Het nieuwe clubhuis ‘Sportpark de Star’ krijgt in de plannen een plek aan de noordkant van de wijk. Voor de rugbyvereniging, die momenteel tijdelijk gehuisvest is op De Star, wordt een alternatieve locatie gezocht.

In 2021 worden de plannen verder uitgewerkt. Naar verwachting wordt de gemeenteraad in het eerste kwartaal 2022 gevraagd te besluiten over over de uitwerking van de plannen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com