22 juli 2024

Den Haag – Madurodam in het kader van ‘Nederland geeft licht’

Tijdens de actie Nederland geeft licht van Madurodam zijn 20 december ruim 40 duizend lampionnen gedoneerd.

Iedere lampion brandt voor een dierbare die geraakt is door kanker; voor iemand die wordt gemist of nu met kanker te maken heeft en voor iedereen die extra steun kan gebruiken in deze periode. De opbrengst van de gedoneerde lampionnen gaat naar onderzoek, preventie, een betere kwaliteit van leven voor mensen die ziek zijn geweest en zorg rond de palliatieve levensfase.

Corona heeft veel impact op heel Nederland, ook op kankerpatiënten en hun naasten. Zij ervaren veel eenzaamheid en angst en sommige zorg is uitgesteld. Juist in deze donkere dagen is er behoefte aan licht en steun, vooral voor kankerpatiënten en hun naasten. Daarom is ‘Nederland geeft licht’ dit jaar aangepast aan de huidige maatregelen.

Er is een aantal aanpassingen gedaan om ervoor te zorgen dat het ondanks corona toch door kon gaan. Er was geen publiek aanwezig bij het evenement en naast het grote lampionnenhart, zijn er speciale hartjes geplaatst op typisch Nederlandse plekken in Madurodam.

KWF Kankerbestrijding organiseert de lampionnenactie voor de vijfde keer. Eerder werden de Afsluitdijk, het Middelpunt van Nederland (Lunteren), Paleis Soestdijk en het Olympisch stadion verlicht door duizenden lampionnen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com