25 juni 2024

Leidschendam-Voorburg – Subsidie voor verkeersveiligheid

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan.

Ieder slachtoffer in het verkeer is er namelijk één te veel en daarom zet de gemeente maximaal in op verkeersveiligheid. Bijvoorbeeld door mee te doen aan de regionale campagne ‘Maak een punt van nul’, die als doel heeft om verkeersveilig gedrag de norm te maken om zo het aantal verkeerslachtoffers te laten dalen.

Wethouder Astrid van Eekelen (verkeer en vervoer): “Om de gemeente veiliger te maken voor fietsers, spelende kinderen en voetgangers hebben we subsidie aangevraagd bij het Rijk en de MRDH. We hebben een groot deel van dit bedrag toegekend gekregen. Daarmee kunnen we op een aantal plekken in de gemeente de verkeersveiligheid verbeteren. We gebruiken het geld onder andere voor het aanleggen van drempels en kruispuntplateaus en het verbreden van fietspaden.”

In totaal gaat het om een bedrag van maximaal € 376.500. Door de subsidie zijn de resterende kosten voor het uitvoeren van de verkeersveiligheidsmaatregelen voor de gemeente gering.

Er loopt nog een subsidieaanvraag voor het uitvoeren van verkeersveiligheidsmaatregelen op de lange termijn.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com