21 februari 2024

Wassenaar – Gemeente pakt verkopers illegaal vuurwerk aan

Politie en gemeente treden hard op tegen de verkoop van illegaal vuurwerk. De politie heeft meerdere verkopers en hun leveranciers aangehouden en de gemeente zet bestuursdwang in.

Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk en zorgt jaarlijks voor veel slachtoffers. Verkopers ervan hebben vaak een voorraad in hun huis, schuur of garagebox. Dit vormt een erg groot risico voor de veiligheid en leefbaarheid van de omwonenden. Gelet op dit grote gevaar zetten politie en gemeente extra in op het opsporen en vervolgen van verkopers.

De politie heeft naar aanleiding van onderzoek in Wassenaar meerdere verkopers en een leverancier getraceerd en aangehouden. Later zullen zij zich voor de rechter moeten verantwoorden. De gemeente zet daarbovenop in op bestuursdwang.

Om te zorgen dat het een veilige jaarwisseling wordt, blijven de gemeente en politie doorgaan met het opsporen van verkopers van illegaal vuurwerk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com