21 mei 2024

Den Haag – Nieuwe subsidieregeling duurzaam wonen

De gemeente Den Haag stelt €2.225.000 beschikbaar voor inwoners die hun woning duurzamer willen maken. Er kan onder andere geld aangevraagd worden voor koken en verwarmen op schone energie, voor het aanleggen van een groen dak, of voor isolatie van vloer, dak of gevel. Het geld komt uit de opbrengst van de verkoop van Eneco.

In deze nieuwe regeling zijn voorgaande losse regelingen makkelijker gemaakt, samengevoegd en uitgebreid. Zo kan er niet alleen subsidie aangevraagd worden voor het isoleren van de vloer of het dak van hun huis, maar ook voor het isoleren van de binnen- of buitengevel. Om tegemoet te komen in de kosten voor een nieuw energielabel is er per adres een eenmalige bijdrage van de gemeente van €75. Ook krijgen aanvragers voortaan vooraf uitbetaald, in plaats van achteraf.

Ten slotte valt ook de succesvolle regeling voor woningeigenaren die van het gas af willen valt er onder. Inwoners kunnen een bijdrage ontvangen als ze overstappen van koken op gas naar inductie en als ze gaan verwarmen met een duurzaam alternatief voor gas, zoals een warmtepomp of een warmtenet. De bijdrage om over te stappen op inductie is er ook voor huurders van woningcorporaties.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com