20 mei 2024

Zuid-Holland – Daling uitgebrande voertuigen

Mede door de lockdownmaatregelen en het vuurwerkverbod kende Nederland een relatief rustige jaarwisseling. Zuid-Holland zag volgens cijfers die door verzekeringsmaatschappij Univé werden verspreid een daling van ruim 28 procent uitgebrande voertuigen.

In vijf andere provincies nam het aantal autobranden tijdens oud en nieuw juist toe. In Drenthe, Friesland, Overijssel, Flevoland en Noord-Brabant gingen meer auto’s in vlammen op.

Dat de overgang naar 2021 kalmer verliep dan het jaar ervoor laat het aantal autobrandmeldingen bij alarmeringen.nl duidelijk zien. Met 334 gemelde voertuigen lag het aantal branden in heel Nederland een kwart lager dan in 2019/2020.

Zuid-Holland zag het aantal autobranden weliswaar met ruim 28 procent dalen, maar stond nog steeds bovenaan 123 stuks. In Zeeland brandde slechts 2 auto’s uit.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com