13 juni 2024

Wassenaar – Koffiehuisje aan de Buurtweg bijna verkocht

Laucrat B.V. van de Wassenaarse ondernemer Paul Smulders is de beoogde koper voor het rijksmonumentale koffiehuisje aan de Buurtweg 116. Wethouder Hubert Schokker (Financiën en vastgoedbeleid) heeft dat in de vergadering van de commissie Bestuur en Middelen op 12 januari bekendgemaakt.

Smulders wil het koffiehuisje exploiteren als terras voor wandelaars, fietsers en ruiters. Daarnaast wil hij het gaan gebruiken voor kleinschalige trouw- en rouwplechtigheden en (culturele) activiteiten.

Wethouder Schokker: “We zijn blij dat we door de verkoop het huisje blijvend in ere kunnen herstellen. Het college is ervan overtuigd dat de beoogde koper weer een pleisterplaats kan maken van het koffiehuisje, die recht doet aan ons mooie dorp. Het college hoopt dan ook van harte dat de raad instemt met de verkoop.”

Het koffiehuisje is eind 2018 verplaatst om de verkeerssituatie veiliger en overzichtelijker te maken. Na afloop van de verplaatsing bleek dat een grondige restauratie nodig was om het koffiehuisje voor de toekomst te bewaren. Omdat er veel geld gemoeid is met het herstel en de instandhouding van het huisje, heeft het college besloten het huisje te verkopen.

Voordat overdracht aan de koper plaatsvindt, voert de gemeente eerst nog restauratiewerkzaamheden uit aan het huisje. De gemeente ontvangt hier subsidie voor van de Provincie Zuid-Holland. De restauratiewerkzaamheden zijn naar verwachting eind 2021 afgerond.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com