13 april 2024

Delft – Locaties van OPEN is duurzame ontmoetingsplek

De locaties OPEN en DOK Voorhof in Delft zijn gecertificeerd met een Green Key certificaat. Green Key is het wereldwijde keurmerk voor duurzame locaties. Gecertificeerde locaties verminderen aantoonbaar CO2 en dragen daarmee bij aan klimaatdoelstellingen. Het behalen van de certificaten is een eerste mijlpaal in het duurzame beleid van DOK en De VAK voor de komende jaren.

OPEN is de ontmoetingsplaats aan het Vesteplein waar DOK en De VAK samenwerken. Zowel hier als in DOK Voorhof wordt de duurzame gedachte uitgedragen. Zo wordt het afval sinds vorig jaar gescheiden ingezameld.

Het proeflokaal, de plek in OPEN waar je terecht kunt voor een kop koffie en een gezonde lunch, werkt met lokale leveranciers en biologische producten. Bij de bereiding zorgen medewerkers ervoor dat ze nauwelijks voedsel weg hoeven te gooien.

Voor de verbouwing van OPEN is destijds veel materiaal hergebruikt of door duurzame materialen vervangen. Alle verlichting is vervangen door LED-verlichting.

Met de activiteiten die in OPEN worden georganiseerd willen DOK en De VAK inwoners van Delft betrekken bij dit onderwerp. Zo biedt OPEN een podium aan de Students4Sustainability Week, waarbij studenten elkaar het belang van duurzaamheid tonen.

Green Key markeert een eerste stap in het duurzame beleid voor de komende jaren. DOK en De VAK willen andere organisaties inspireren om eenzelfde duurzame stap te gaan maken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com