18 mei 2024

Den Haag – Prijs voor heldere overheidstaal

Het team ‘Direct Duidelijk’ van de gemeente Den Haag is de winnaar van de Direct Duidelijke Coronacommunicatie 2020 prijs.

De prijzen zijn door een vakjury toegekend en zijn onderdeel van de Direct Duidelijk-campagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De prijzen zijn door staatssecretaris Knops digitaal uitgereikt.

De jury heeft veel lof voor de aanpak van het Team Direct Duidelijk. Uit het juryrapport: “Wat een overtuigend voorbeeld van effectieve communicatie over corona! Hoe goed je het ook probeert te doen als overheidsorganisatie, je kunt je altijd vergissen in wat mensen wel en niet begrijpen. De gemeente Den Haag heeft begrepen hoe je zulke vergissingen kunt voorkomen.”

De jury concludeert dat het eigenlijk altijd zo moet als de overheid belangrijke informatie wil delen met een grote groep mensen. Eerst testen, pas daarna de boodschap naar buiten brengen – precies zoals de gemeente Den Haag het heeft gedaan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com