15 juli 2024

Den Haag – Politieke Stappenteller: CDA aan kop

SP, CDA en 50+ gaan aan de leiding in de stappenteller strijd. De Haagse Hogeschool en Ambition by Sport Foundation hebben Tweede Kamerleden uitgedaagd om naar aanloop van de verkiezingen hun stappen te gaan tellen. Kamerleden van acht politieke partijen doen mee met dit initiatief.

De uitkomsten van de eerste telweek zijn bekend: SP, CDA en 50+ gaan aan de leiding. Maurits Von Martels (CDA) heeft tot nu toe de meeste stappen gezet: gemiddeld bijna 30.000 per dag. Als we kijken naar de gemiddelden per partij, dan gaat de SP aan de leiding. De deelnemende SP-Kamerleden zetten per dag gemiddeld een kleine 20.000 stappen. 50PLUS zit op gemiddeld 16.000 stappen.

Het aantal deelnemende Kamerleden wisselt per partij. Ook doen nog niet alle Kamerleden van deelnemende partijen mee. Daarom worden alleen de gemiddelden per politieke partij weergegeven. De initiatiefnemers verwachten dat de komende weken nog meer Kamerleden mee gaan doen. In het bijzonder worden Kamerleden uitgenodigd die gemiddeld minder stappen per dag zetten, maar die wel aan de meest gangbare beweegnorm van 10.000 stappen per dag willen komen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com