27 februari 2024

Wassenaar – Gemeente voert warmtescans uit

In de koude weken maakten Wassenaarse buurtteams op verzoek van bewoners met de infraroodcamera foto’s van de gevels van huizen.

In totaal hebben zij 350 aanvragen gehad voor warmtescans. De scans laten precies zien waar de warmte het huis uitvliegt. De oorzaak zijn isolatiegebreken bij gevels, kieren, deuren en ramen en soms daken.

Nu de actie voorbij is, willen de buurtteams er een vervolg aan geven met een isolatieactie waarvan bewoners kunnen profiteren. Er is steeds meer behoefte aan duidelijkheid over welke maatregelen je kunt nemen om kosten en energie te besparen. Je energieverbruik verminderen door te isoleren is bovendien de eerste stap die je moet nemen als je bijvoorbeeld een warmtepomp wilt aanschaffen.

De scan met de warmtecamera heeft bewoners bewust gemaakt van de isolatieproblemen en de noodzaak om beter te isoleren.

Wie behoefte heeft aan een professioneel advies over isolatie kan als eerste stap terecht bij het Duurzaam Bouwloket.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com